Справа «Кропачова»: НАБУ перевірить документи фірми бізнесмена

Читать на русском
У Національному бюро вирішили вивчити документи однієї з фірм вугільного бізнесмена у справі тендерів на шахтах.

У межах кримінального провадження про можливі розкрадання коштів на тендерах державних підприємств «Селидіввугілля», «Мирноградвугілля» і «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» детективи НАБУ отримали доступ до документів ПриватБанку щодо фірм «ВБ Нерухомість» і «Універсал Інвест-Строй».

Такі рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Марія Зелінська, повідомляє «Слово і Діло».

За версією детективів НАБУ, посадові особи ДП «Селидіввугілля», «Мирноградвугілля» і «Шахтоуправління «Південнодонбаське № 1» за попередньою змовою з ТОВ «Доненергоекспорт», ТОВ «Тріалтрейд» і ТОВ «Універсал Інвест-Строй» могли заволодіти коштами зазначених держпідприємств при здійсненні закупівель товарів, в особливо великих розмірах на загальну суму понад 22,8 мільйона гривень. Як зазначають у Бюро, у цих приватних фірм були одні й ті ж фактичні власники. Правоохоронці також встановили, що фірми «Доненергоекспорт» і «Тріалтрейд» використовували одну й ту саму IP-адресу.

Більш того, частина отриманих від держпідприємств коштів було перераховано «Тріалтрейд» на рахунок компанії «ВБ Нерухомість», підписантом якої є дочка вугільного бізнесмена Віталія Кропачева Юлія. Крім того, засновником «ВБ Нерухомість» є фірма самого Кропачова «Укрдонінвест».

У зв'язку з цим, детективи просили надати доступ до документів ПриватБанку по фірмах «ВБ Нерухомість» і «Універсал Інвест-Строй». Суддя клопотання задовольнила.

Нагадаємо, детективи встановили можливий зв'язок між фірмами-переможцями тендерів держшахт і Кропачовим. Також НАБУ провело обшуки на держпідприємстві «Селидіввугілля» в цій справі. Раніше детективи обшукували «Мирноградвугілля».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: