Порошенко розповів, ким мріє стати після роботи президентом

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко розповів про свої політичні амбіції та плани  - Порошенко мріє стати депутатом Європарламенту.

Президент України Петро Порошенко розповів про свої політичні амбіції та плани - він мріє стати депутатом Європарламенту.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у понеділок у Переяславі-Хмельницькому Київської області.

«Реальні справи, а не брехливі обіцянки»: як Порошенко застосовує своє гасло на практиціПередвиборче гасло Петра Порошенка – Реальні справи, а не брехливі обіцянки. Слово і Діло проаналізувало, як президент застосовує це на практиці.

«Коли мене запитують, ким я хочу працювати... вже після президентської каденції, я говорю: для мене є одна гідна робота, про яку я мрію - бути депутатом Європейського парламенту», - сказав Порошенко на молодіжному форумі «Думка молоді важлива. Перспективи вступу в НАТО і ЄС».

Президент додав, що майбутнє України – в ЄС і НАТО.

«Це – запорука суверенітету, добробуту і безпеки. До НАТО входять три десятки країн, і там діє принцип «один за всіх, і всі за одного». Ми туди не з порожніми руками йдемо, у нас одна із найсильніших армій, але гуртом стримувати РФ набагато легше», - зазначив Глава держави.

За словами глави держави, стратегічна мета України - не пізніше 2023 подати заявку на членство в ЄС і отримати План дій щодо членства в НАТО.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко пообіцяв подати заявку про вступ України до Європейського Союзу в 2023 році.

Раніше 7 лютого Верховна Рада закріпила в Конституції курс України на ЄС і НАТО. За проголосували 334 народних депутата.

Пізніше екс-президент Польщі Олександр Квасневський заявив, що через війну на Донбасі, Брюссель і Вашингтон не наважиться на вступ України в НАТО і ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: