У НАБУ дізналися про нові закордонні поїздки «бурштинового» депутата Полякова

Читать на русском
В Антикорупційному бюро продовжують вивчати закордонні поїздки члена Верховної Ради Максима Полякова та його дружини.
Максим Поляков

Детективи НАБУ допитали фізичну особу - підприємця, яка підтвердила факт надання народному депутату Максиму Полякову та його дружині туристичних послуг у період 2014-2017 років.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У НАБУ відзначили, що в листопаді 2017 року детективи провели обшук в офісному приміщенні зазначеного ФОП, де вона веде свою підприємницьку діяльність. ВУ результаті слідчих дій було вилучено низку документів, пов'язаних нібито з поїздками Полякова за кордон. У Бюро додали, що ФОП організовувала поїздки нардепа через туристичних операторів «Оскар Вейс» і «Буктікет», а сама вона працювала під вивіскою «Барви Всесвіту».

З вилучених документів детективи з'ясували, що Поляков у лютому 2017 року організовував свої березневі канікули (з 1 по 11 березня) на Сейшельських островах у 5-ти зірковому готелі Constance Ephelia Resort of Seychelles. Загальна сума туру склала близько 24 тисяч доларів.

Також на травневі свята 2017 року (у період з 29 квітня по 3 травня) нардеп разом з дружиною літав на Канарські острови, а саме на острів Тенеріфе в 5-ти зірковий готель The Ritz-Carlton Abama de Luxe. Проживання та переліт бізнес класом склали близько 3,4 тисячі доларів.

Новорічні канікули 2015 роки (з 27 грудня 2014 року по 9 січня 2015 року) Поляков із дружиною провів на острові Маврикій в 5-ти зірковому готелі Lux Le Morne вартістю 7730 євро. Переліт коштував близько 3,3 тис. євро. Також під час відпочинку політик користувався ексклюзивним автомобілем класу «С».

У Бюро також дізналися про поїздки нардепа на Мальдіви в 2016 році (з 3 по 11 травня). Там він відпочивав в 5-ти зірковому готелі The Sun Siyam Irufushi Maldives. Вартість відпочинку невідома. Квитки Поляков купував напрямком Дубай-Малє-Дубай вартістю 122,6 тисяч гривень.

Крім того, нардеп із дружиною відпочивали в Омані в столиці Маскат у період з 22 квітня по 3 травня 2015 року в готелі Bustan Placae (5 зірок) вартістю 9262 долара. Квитки він купував напрямом Київ-Дубай-Маскат-Дубай-Київ загальною вартістю 80,4 тис. грн.

У зв'язку з цим, детективи НАБУ просили надати доступ до рахунків туроператорів «Оскар Вейс» і «Буктікет» у ПриватБанку, а саме: виписок про рух коштів по рахунках з розкриттям даних про платників; платіжних доручень, квитанцій та довіреностей Полякова та його дружини на третіх осіб.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ порушило провадження за фактом можливого збагачення Полякова.

Раніше Бюро лише вивчало факти можливого збагачення нардепа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: