Збагачення Полякова: НАБУ перевірить рух коштів на банківському рахунку

Читать на русском
В Антикорупційному бюро вирішили перевірити рух коштів на банківському рахунку, що фігурує в справі бурштинового депутата.
Максим Поляковфото: «Слово і Діло»

У рамках розслідування кримінального провадження про можливе незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації народного депутата Максима Полякова детективи НАБУ вирішили перевірити банківський рахунок, через який оплачувалися закордонні поїздки політика.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи НАБУ встановили, що Поляков в електронній декларації за 2016 рік не вказав інформацію про витрати на придбання ним 12 травня 2016 року казначейських зобов'язань серії «В» кількістю 483 штуки загальною вартістю майже півмільйона гривень і про користування ним і членами його сім'ї станом на 31 грудня 2016 року квартирою сестри політика загальною вартістю 10,9 мільйона гривень.

Також, як встановили детективи, 16 грудня 2015 року на банківський рахунок ТОВ «Тревел профешнл груп» через невідомий рахунок, відкритий в УкрСиббанку, Поляков вніс майже 48 тисяч гривень оплати за туристичні послуги. 21 грудня Поляков за такою ж схемою вніс ще 300 тисяч гривень двома платежами як оплату за туристичні послуги на рахунок ТОВ «Тревел профешнл груп».

Крім того, 12 лютого 2016 року дружина нардепа так само внесла на рахунок ТОВ «Тревел профешнл груп» 23,4 тисячі гривень оплати за туристичні послуги.

У зв'язку з цим детективи просили суд надати доступ до документів УкрСиббанку, а саме до інформації про банківський рахунок, через який Поляков оплачував закордонні поїздки, в тому числі до виписки про рух коштів. Суддя задовольнив клопотання.

Нагадаємо, суд продовжив Полякову особисте зобов'язання.

Раніше в НАБУ дізналися про нові закордонні поїздки «бурштинового» депутата.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: