НАБУ порушило провадження за фактом можливого збагачення Полякова

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро відкрили окрему кримінальну справу щодо члена парламенту Максима Полякова.
Максим Поляковфото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро порушили кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення члена Верховної Ради від фракції «Народного фронту» Максима Полякова.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва тижневої давності, повідомляє «Слово і Діло».

Предметом розслідування стала вже відома купівля квартири в житловому комплексі Crystal Park. За версією слідства, помічниця Полякова Тетяна Любонько, використовуючи довіреність сестри нардепа Олени Ісаєвої, придбала зазначену квартиру. Любонько також внесла понад 7 мільйонів гривень (13 операцій із внесення готівки) на рахунок родички політика перед купівлею квартири, походження яких не встановлене. Як встановили детективи, в цій квартирі проживає нардеп із сім'єю.

Нещодавно Апеляційний суд міста Києва зняв арешт із цієї квартири.

У новому судовому рішенні вказується, що офіційний дохід Ісаєвої за період із 1-го кварталу 1999 року до 2-го кварталу 2017 року становить майже 950 тис. грн. Таким чином, у слідства є підстави вважати, що Поляков, використовуючи дані сестри, придбав зазначену квартиру й сам у ній проживає.

Як встановило Бюро, з 2012 року до квітня 2017 року Поляков отримав офіційний дохід на трохи більш ніж 2,5 млн грн. Його дружина за той же період заробила трохи більш ніж 81 тис. грн. Водночас у декларації за 2015 рік нардеп задекларував 270 тис. дол. і 650 тис. грн готівкою, а його дружина – 21 тис. дол. на банківських рахунках. За версією слідства, це може свідчити про незаконне збагачення нардепа.

Детективи НАБУ також встановили, що сестра політика в 2013 році уклала іпотечний договір на купівлю двокімнатної квартири й, відповідно, кредитний договір на півмільйона гривень ставкою в 19,5% річних і терміном на 20 років. Зазначені договори були погашені після обрання Полякова нардепом. У Бюро вказують, що дохід сестри Полякова за період з 2013 до 2015 року склав 1200 грн, а її чоловіка – нуль. У Бюро вважають, що зазначені договори міг погасити сам політик із грошей, які він нібито отримав незаконно.

Детектив просив надати доступ до документів за іпотекою та кредити сестри Полякова для вивчення походження коштів, якими були погашені договори. Суд задовольнив клопотання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: