У НАБУ розповіли про перебіг розслідувань щодо збанкрутілих банків

Читать на русском
У Національному бюро анонсували складання перших підозр щодо одного зі збанкрутілих в Україні банків.
Андрій Калужинський

Детективи Національного антикорупційного бюро готують перші підозри щодо одного із збанкрутілих банків.

Про це під час дискусії в Американському домі в Києві ввечері 11 грудня заявив керівник Головного підрозділу детективів НАБУ Андрій Калужинський, передає журналіст «Слова і Діла».

«У нас є такі провадження по тим фактам, про які ви говорите (щодо виведення мільярдів гривень з українських збанкрутілих банків через австрійські установи в офшори – ред.). Не можу розголошувати деталей розслідувань. Можу лише сказати, що по одному з цих банків ми напрацювали, на нашу думку, вже достатньо бази для складання проектів повідомлення про підозру, й найближчим часом плануємо їх скласти та надіслати для погодження до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», – заявив Калужинський.

Як відомо, детективи розслідують можливе виведення понад 12 мільярдів гривень рефінансування Національного банку з низки комерційних банків, серед яких Південкомбанк, банк «Київська Русь», Міський Комерційний Банк, Автокразбанк, Терра Банк, Дельта Банк, банк «Хрещатик», банк «Фінанси і кредит», Фінростбанк і Інтеграл Банк. Зазначені кошти нібито вивели спочатку на кореспондентські рахунки зазначених банків у австрійській установі Meinl Bank Aktiengeselschaft, після чого, ці гроші були виведені на рахунки низки офшорних компаній.

Нагадаємо, НАБУ встановило схему виведення коштів із Дельта Банку. Раніше детективи отримали документи з австрійського банку Meinl Bank Aktiengeselschaft у справі виведення рефінансування Нацбанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: