Мінфін закликав ВР підтримати законопроекти для траншів МВФ та ЄС

Читать на русском

Мінфін закликає ВР ухвалити пакет законопроектів, необхідних для надання Україні донорської підтримки Міжнародного валютного фонду та Європейського союзу.

Міністерство фінансів України закликає ВР ухвалити пакет законопроектів, необхідних для надання Україні донорської підтримки Міжнародного валютного фонду та Європейського союзу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив в Facebook Мінфін.

Наголошується, що вже цього тижня парламент матиме можливість ухвалити пакет законопроектів, які дозволять створити в Україні сучасну європейську митницю, ефективніше протидіяти відмиванню доходів та запобігати ухиленню від оподаткування, захистити інвесторів від зловживань на ринках капіталу, реформувати небанківський фінансовий сектор та забезпечити автоматичний доступ Національного агентства з питань запобігання корупції до реєстрів, необхідних для ефективної реалізації його повноважень.

«Ухвалення цих законопроектів стане суттєвим кроком України на шляху євроінтеграції, відкриє доступ до подальшої макрофінансової допомоги Європейського Союзу, дозволить продовжити співпрацю з Міжнародним валютним фондом, уможливить фінансове партнерство з Державою Катар, слугуватиме потужним сигналом для інших потенційних інвесторів та, як наслідок, сприятиме збереженню макроекономічної стабільності в Україні», - йдеться в повідоленні.

Раніше Кабмін схвалив залучення нових кредитів.

Як відомо, Мінфін розраховує в поточному році отримати із зовнішніх джерел близько 4 млрд доларів фінансування. Також у поточному році Україна має виплатити зовнішнім кредиторам видатком на погашення і обслуговування боргу 6,1 мільярда доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: