Нацбанк чекає на надходження двох траншів кредиту МВФ

Читать на русском
При цьому Смолій нагадав, що перший транш за програмою stand by склав 1,4 мільярда доларів і був виділений Україні в грудні минулого року.

Національний банк очікує, що в 2019 році Україна отримає ще два транші від Міжнародного валютного фонду за програмою stand by, відкритою в грудні минулого року.

Про це заявив голова НБУ Яків Смолій під час прес-конференції, повідомляє «Слово і Діло».

Україна та МВФ підписали нову програму: ключові умови отримання траншівМВФ може цього року виділити Україні ще два транші – загалом, це близько 2,5 мільярдів доларів.

«Цього року ми чекаємо на два транші по 1,3 мільярда доларів: один – у травні, один – у вересні. Відповідно, ці кошти скеровуватимуться до золотовалютних резервів», – зазначив він.

При цьому Смолій нагадав, що перший транш за програмою stand by склав 1,4 млрд дол. і був виділений Україні в грудні минулого року.

За його словами, в 2018 році через надходження до резервів 2,4 млрд дол. від міжнародних партнерів (МВФ, Євросоюзу та Світового банку) міжнародні резерви країни зросли на 2 млрд дол. і досягли 20,8 млрд дол. – п'ятирічного максимуму.

Раніше МВФ підрахував українців, які працюють за кордоном.

Також нагадаємо, МВФ відзначає все ще слабке зростання української економіки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: