Україна отримає цьогоріч від МВФ два транші

Читать на русском
Програма кредитування передбачає виділення трьох траншів, у тому числі двох - на загальну суму $2,6 млрд - до кінця 2019 року.

Нова 14-місячна програма кредитування Міжнародного валютного фонду для України stand by передбачає виділення трьох траншів, у тому числі двох - на загальну суму $2,6 млрд - до кінця 2019 року.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в останньому аналітичному звіті МВФ, текст якого є в агентства Укрінформ.

Оприлюднили новий меморандум України з МВФНа час дії нової програми Фонду на 2018-2020 роки буде припинене запровадження другого рівня пенсійної системи.

Зокрема, в графіку запланованих переглядів виконання Україною умов програми, після яких Виконавча рада Фонду приймає рішення про виділення наступного траншу, вказані три дати.

Перша - 18 грудня 2018 року, коли нова програма stand by для України була затверджена керівництвом фонду з рішенням виділити $1,4 млрд як перший транш.

Виділення другого і третього кредитів за програмою передбачені після завершення переглядів МВФ, запланованих, відповідно, на 15 травня і 15 листопада 2019 року. Суми траншів рівнозначні - по $1,3 млрд.

Нагадаємо, 18 грудня рада директорів МВФ затвердила нову програму фінансування для України на 3,9 млрд доларів. Київ отримав перший транш у 1,4 мільярда доларів через три дні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: