Кабмін схвалив залучення нових кредитів

Читать на русском
Україна має намір залучити кредитів на суму 630 мільйонів доларів двома траншами з погашенням через 4 і 10 років.

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка передбачає здійснення зовнішніх запозичень на суму 630 мільйонів доларів, повідомляється на урядовому порталі.

Уряд також затвердив основні умови здійснення державних зовнішніх запозичень у 2019 році шляхом залучення кредиту, пише «Слово і Діло».

Україна отримала від Світового банку фінансові гарантії на 750 мільйонів доларівПорошенко вітає рішення Ради директорів Світового банку про надання Україні фінансової гарантії на суму 750 млн доларів.

«Державні зовнішні запозичення здійснюються у 2019 році шляхом залучення кредиту, наданого у формі двох траншів: траншу A і траншу Б, на загальну суму в євро, що не перевищує еквівалент 630 млн доларів США, у межах, передбачених Законом України Про Державний бюджет України на 2019 рік», - йдеться в документі.

Окрім того зазначено, що на суму кожного траншу кредиту нараховуються процентний дохід за ставкою не вище 5,9% річних і комісія за організацію кредиту в розмірі 0,8%. Передбачається, що відсотковий дохід буде виплачуватися кожні півроку згідно з графіком, який визначається в кредитному договорі.

Погашення траншів кредиту очікується через 4 і 10 років відповідно.

«Зобов'язання по кредиту в сумі в євро, що не перевищує еквівалент 375 млн доларів США, забезпечуються гарантією Міжнародного банку реконструкції та розвитку за кредитним договором між Україною, Міжнародним банком реконструкції та розвитку, Deutsche Bank AG, London Branch і TMF Global Service (UK) Limited», - зазначено в умовах.

Раніше повідомлялося, що Мінфін розраховує в поточному році отримати із зовнішніх джерел близько 4 млрд доларів фінансування. Також у поточному році Україна має виплатити зовнішнім кредиторам видатком на погашення і обслуговування боргу 6,1 мільярда доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: