ГПУ передала до НАБУ справу про розтрату коштів на підготовці до Євробачення

Читать на русском
Генпрокуратура передала до Національного бюро справу про можливу розтрату держкоштів під час підготовки Києва до пісенного конкурсу.
Генеральна прокуратура

Генеральна прокурора передала до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за фактами можливої ​​розтрати коштів під час підготовки до Євробачення.

Відповідну постанову виніс генеральний прокурор Юрій Луценко ще наприкінці квітня, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з матеріалами справи, комунальне підприємство «Київміськсвітло» отримавши розпорядження і план заходів з підготовки та проведення у 2017 році пісенного конкурсу «Євробачення» створило схему із заволодіння коштами. В Генпрокуратурі зазначали, що згідно із зазначеним планом, з міського бюджету міста Києва «Київміськсвітло» були виділені кошти на виконання робіт з капітального ремонту зовнішнього освітлення, проектування і капітального ремонту архітектурно-декоративного підсвічування мостів через річку Дніпро, проектування та будівництва архітектурно-декоративного підсвічування крон дерев в Дніпровському районі міста Києва. Так, за версією слідства, службові особи «Київміськсвітло» вступили в попередню змову з членами тендерного комітету КП і посадовими особами групи компаній з метою розтрати грошових коштів місцевого бюджету міста Києва.

У ГПУ наголошували, що для реалізації зазначеного плану посадові особи «Київміськсвітло» виготовили проекти і розробили технічну документацію на виконання робіт, передбачених планом заходів із підготовки та проведення в 2017 році Євробачення в Києві, в яких свідомо завищили вартість товарів, будівельних матеріалів і обсягу виконання запланованих робіт. У подальшому члени тендерного комітету «Київміськсвітло» затвердили ці плани і провели низку закупівель товарів, робіт і послуг за значно завищеними цінами в зазначеній групі компаній.

Попри вказане кримінальне провадження, Господарський суд міста Києва задовольнив позов однієї з фірм про стягнення з «Київміськсвітло» 3,43 млн грн заборгованості з відсотками. Загальна сума, яка було стягнута з КП, склала 4,32 млн грн. Водночас суд зазначив, що «Київміськсвітло» може подати апеляцію на це рішення, якщо НАБУ встановить будь-які факти, які можуть вплинути на остаточне рішення в цій суперечці.

Нагадаємо, аудитори знайшли на «Євробаченні-2017» порушень на мільйони. Раніше ГПУ передала до НАБУ справу морського судна «Олександр Охрименко». Також Генпрокуратура передала детективам справу лісника-втікача Януковича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: