Зведення штабу ООС 25 лютого: 16 обстрілів, є загиблий і поранені

Читать на русском
Бойовики незаконних збройних формувань 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув і двоє отримали поранення.

Бойовики незаконних збройних формувань 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув і двоє отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 24 лютогоСитуація на сході країни на 24 лютого 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«24 лютого російські окупаційні війська 16 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому артилерію калібру 122 мм і міномети калібрів 120 і 82 мм застосували 17 разів і витратили 285 снарядів і мін... Внаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув і двоє отримали поранення», - йдеться в повідомленні штабу ООС у понеділок вранці, 25 лютого.

Бойовики застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

«У смузі дії оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог дев'ять разів обстріляв наші опорні пункти: чотири рази - із мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - в районі населеного пункту Водяне; двічі, з мінометів калібру 120 мм і стрілецької зброї - поблизу села Лебединське; з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - в районі населеного пункту Павлопіль; з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля селища Піски; з великокаліберних кулеметів - поблизу міста Красногорівка», - відзначили в штабі ООС.

Обстрілам також піддалися населений пункт Новозванівка, Золоте 4, Катеринівка, Новоолександрівка, Золоте 1, Лобачеве.

«З території тимчасово окупованого міста Первомайськ російсько-окупаційні війська вели вогонь по домівках мирного населення з артилерійських систем калібру 122 мм, а також мінометів 120-го калібру з витратою 34 снаряди і міни. В результаті обстрілу зруйновано чотири житлових будинки», - підкреслили в штабі ООС.

«З початку поточної доби ворог обстріляв наші позиції в районі населеного пункту Лебединське із мінометів калібру 120 мм із витратою 17 мін», - підсумували в штабі ООС.

За даними української розвідки, троє бойовиків НЗФ знищені та четверо отримали поранення.

Раніше в штабі ООС назвали площу, котру вдалося розмінувати за тиждень на Донбасі.

Також відзначимо, Червоний Хрест направив на Донбас гумдопомогу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: