Карта ООС: ситуація на сході України на 24 лютого

Читать на русском

Протягом доби, що минула, російсько-окупаційні війська продовжували застосування заборонених Мінськими угодами калібрів озброєння на лінії бойового зіткнення.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 11 прицільних обстрілів оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил. При цьому, ворог застосовував протитанковий ракетний комплекс та 8 разів міномети, випустивши загалом 44 міни 120-го та 82-го калібрів.

Захисники України вели адекватний вогонь у відповідь з чергових вогневих засобів та придушували ворожу активність. За даними розвідки Штабу ООС, минулої доби у окупантів є втрати.

Луганський напрямок

Ворог 6 разів вів прицільні обстріли по позиціях захисників України, застосовуючи в основному міномети 82-го калібру.

Вчора, близько 10:00 та 11:00 з напрямку окупованого села Молодіжне противник випустив загалом близько 15 мін калібрів 120 та 82 мм по наших оборонцях Катеринівки та вів вогонь з АГС й великокаліберних кулеметів.

Вдень порушень режиму тиші з боку окупантів не спостерігалося, але з 17:00 до пізнього вечора ворог знову вів мінометні обстріли позицій Українських героїв.

Спочатку з напрямку смт Сентянівка, а потім з окупованого села Сокільники, російсько-окупаційні війська тричі вели мінометний обстріл мужніх оборонців Кримського. Загалом противник випустив по наших військових 25 мін калібру 82 мм.

Окрім цього, близько 21:00 окупанти застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю в районі Новозванівки.

Підрозділи Об’єднаних сил щоразу адекватно придушували ворожу активність черговими вогневими засобами.

Донецький напрямок

Вчора зафіксовано 5 збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ.

Ворожі обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил противник розпочав тут з 10:35 обстрілом з протитанкового ракетного комплексу по захисниках Чермалика.

Вдень на Донецькому напрямку також спостерігалося відносне затишшя, яке ворог порушив з 17:30, застосувавши гранатомети та великокаліберні кулемети поблизу Павлополя.

Близько 18:30 наші оборонці Водяного зафіксували розриви декількох ворожих мін калібру 120 мм.

За годину окупанти знову застосували гранатомети та великокаліберні кулемети по наших захисниках Павлополя.

Пізно ввечері, після 23:15 підрозділи Об’єднаних сил в районі Красногорівки зафіксували ворожий мінометний обстріл. З напрямку окупованого смт Старомихайлівка противник випустив декілька мін 82-го калібру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: