Невиконані обіцянки кандидатів: Каплін передумав організовувати «медіамайдан»

Читать на русском
Сергій Каплін хотів організувати медіамайдан для захисту свободи слова, але замість цього організував тарифний майдан.
Слово і Діло

Всі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми і продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них вже займали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням всього обіцяного політиками і чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

На цей раз згадаємо про те, як Сергій Каплін обіцяв організувати «медіамайдан» для захисту свободи слова. У березні 2015 року народний депутат заявив, що влада вимагає від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення винести попередження телеканалу «112 Україна». Крім того, за словами Капліна, «оточення президента і прем'єра хочуть змусити телеканали працювати за «темниками».

«Ми будемо робити «медіамайдан», ми будемо захищати свободу слова. Ми будемо зберігати ваше право чути правду, а значить, вимагати від влади боротися з корупцією, проти свавілля, за люстрацію, за порядок, інакше ми втратимо Україну», – запевнив Каплін.

Але за місяць Каплін ніякого «медіамайдану» не організував. Замість цього він ініціював «тарифний майдан», який виступав за відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і зниження тарифів.

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і красивих промов будь-якого кандидата в президенти згодом перетворяться в невиконані обіцянки.

Раніше ми писали про те, як Олег Ляшко передумав зустрічати Новий рік на фронті.

Також нагадуємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не тільки провалені, а й виконані, і ті, які поки знаходяться в процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: