Справа Труханова: фірма не змогла оскаржити продаж майна «Краяну»

Читать на русском
Апеляційний госпсуд відмовив фірмі-ініціатору банкрутства заводу Краян в оскарженні результатом торгів з продажу нерухомості.

Суд відмовив фірмі «Укртекстільмаш», яка ініціювала процедуру банкрутства заводу «Краян», в оскарженні аукціонів із продажу майна збанкрутілого підприємства.

Таке рішення ухвалив Південно-західний апеляційний господарський суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, майно заводу «Краян» 10 лютого 2016 року в результаті аукціонів було продано фірмі UAB Naster за 11,53 млн грн. Представник «Укртекстільмаш» просив визнати недійсними зазначені торги, оскільки заводом «Краян» частину грошових вимог фірми не була погашена. Однак Господарський суд Одеської області відмовив у задоволенні заяви.

У зв'язку з цим, адвокат «Укртекстільмаш» подав апеляційну скаргу. У ній він додав, що весь майновий комплекс заводу «Краян» був проданий за 11,53 млн грн, у той час як одна будівля з цього комплексу була придбана Одеською міською радою за 185 млн грн. Йдеться про будівлю, яку Одеська міськрада купила за завищеною ціною для розміщення в ньому мерії. За вказані дії судять чинного мера Одеси Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана та інших осіб.

Також представник фірми в обґрунтування заяви вказав, що, згідно з експертизою, майновий комплекс заводу «Краян» оцінили в 110,8 млн грн, тобто вдесятеро дорожче, ніж його продали компанії UAB Naster.

Вивчивши скаргу, суд відмовив у її задоволенні.

Нагадаємо, САП скерувало до суду справу Труханова. Раніше НАБУ почало встановлювати фактичних власників фірм-фігурантів цього провадження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: