САП зачитала більшу частину обвинувачення Труханову

Читать на русском
Антикорупційні прокурори зачитали більшу частину обвинувального акта меру Одеси, його заступнику та іншим особам.
Геннадій Труханов з іншими підозрюваними і адвокатами

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зачитала дві третини обвинувального акта щодо міського голови Одеси Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельман та інших осіб.

Про це йдеться в заяві прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

«Упродовж судового засідання прокурори САП продовжили зачитувати повний текст обвинувального акта за клопотанням сторони захисту. Наразі оголошені дві третини обвинувального акта», – поінформували в САП.

Також, за інформацією прокуратури, наступне засідання призначене на 22 грудня на 10:00 у Малиновському районному суді міста Одеси.

Як відомо, за версією слідства, Труханов за попередньою змовою з чиновниками Одеської міськради Вугельманом, Спектором, Радіоновим і Шкрябаєм, а також іншими особами – Загодіренком, Кравченком та Богдановою – в період із липня до грудня 2016 року в Одесі, зловживаючи своїм службовим становищем та наділеними владними повноваженнями, шляхом придбання в комунальну власність Одеси за завідомо завищеною ціною приміщень збанкрутілого заводу «Краян» умисно, з корисливих мотивів заволоділи коштами місцевого бюджету Одеси в розмірі 185 мільйонів гривень. Вказані дії вони вчинили на користь осіб, які здійснювали фактичний контроль за фінансово-господарською діяльністю ЗАТ UAB Naster, ТОВ VALTON GROUP LP та ТОВ «Девелопмент Еліт». Справа щодо останніх осіб виділена в окреме провадження.

Нагадаємо, 5 жовтня САП скерувала до суду справу Труханова. Пізніше суд призначив до розгляду цей обвинувальний акт. Також з'ясувалося, що НАБУ встановлює фактичних вигодонабувачів від зазначеної схеми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: