Суд відмовився роз'яснювати САП зняття арешту з половини «грошей Труханова»

Читать на русском
Апеляційний суд столиці не побачив підстав для роз'яснення Антикорупційної прокуратурі рішення про зняття арешту з грошей.

Апеляційний суд міста Києва відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, у роз'ясненні судового рішення про зняття арешту з 92 мільйонів гривень ТОВ «Девелопмент Еліт».

Таке рішення ухвалила колегія суддів за результатами розгляду відповідних заяв прокурора САП і представника АРМА, повідомляє «Слово і Діло».

За словами суду, фактично Апеляційний суд своїм рішенням від 5 квітня скасував постанову про накладення арешту в сумі 185 млн грн, наклавши арешт на визначену експертизою ринкову вартість нежитлових приміщень – грошові кошти в сумі 92,66 млн грн – різницю між фактично перерахованими з бюджету міста Одеса на рахунок ТОВ «Девелопмент Еліт» коштами.

Оскільки рішенням Апеляційного суду Києва була скасована постанова слідчого судді Солом'янського райсуду Києва від 13 березня, остання припинила свою дію як у часі, так і в просторі. Арешт, накладений цією постановою, вважається припиненим.

З урахуванням вищевикладеного, колегія суддів вважає, що ухвалене рішення про зняття арешту з 92 млн грн відповідає вимогам кримінального процесуального закону, є обґрунтованим, мотивованим і не потребує додаткового роз'яснення, оскільки не викликає труднощів при його виконанні.

Нагадаємо, в Апеляційному суді розповіли, чому зняли арешт із половини «грошей Труханова».

Своєю чергою Вища рада правосуддя розгляне скаргу САП і НАБУ на слідчу суддю, яка скасовувала арешт «грошей Труханова».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: