Суд призначив до розгляду справу Труханова

Читать на русском
Райсуд Одеси призначив до розгляду звинувачення низки чиновників Одеської міськради про розтрату 185 мільйонів гривень.
Геннадій Труханов

Суд призначив до розгляду обвинувальний акт щодо міського голови Одеси Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана та інших обвинувачених.

Про це йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як інформують у прокуратурі, розглядати обвинувальний акт по суті почнуть 14 листопада о 15:20 у Малиновському районному суді міста Одеси.

«Повідомляємо, що 9 листопада Малиновським районним судом Одеси за результатами тривалого підготовчого засідання призначений до розгляду обвинувальний акт за обвинуваченням Геннадія Труханова, Павла Вугельмана, Василя Шкрябая, Олексія Спектора, Володимира Радіонова, Ігоря Кравченка, Петра Загодиренка та Галини Богданової», – зазначили в САП.

За інформацією прокуратури, суд відмовив у задоволенні всіх клопотань сторони захисту.

Як відомо, за версією слідства, Труханов за попередньою змовою з чиновниками Одеської міськради Вугельманом, Спектором, Радіоновим і Шкрябаєм, а також іншими особами – Загодіренком, Кравченком та Богдановою у період із липня до грудня 2016 року в Одесі, зловживаючи своїм службовим становищем та наділеними владними повноваженнями, шляхом придбання в комунальну власність Одеси за завідомо завищеною ціною приміщень збанкрутілого заводу «Краян» умисно, з корисливих мотивів заволоділи коштами місцевого бюджету Одеси в розмірі 185 мільйонів гривень. Вказані дії вони вчинили на користь осіб, які здійснювали фактичний контроль за фінансово-господарською діяльністю ЗАТ UAB Naster, ТОВ VALTON GROUP LP та ТОВ «Девелопмент Еліт». Справа щодо останніх осіб виділена в окреме провадження.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу Труханова. Також прокуратура вручила обвинувачення Труханову та іншим підозрюваним. Раніше НАБУ вивчало рух коштів на рахунку мера Одеси в Ощадбанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: