Справа Труханова: підозрюваній НАБУ фірмі повернули майже 100 мільйонів

Читать на русском
Нацагентство з менеджменту корупційних активів виконало рішення Апеляційного суду Києва й повернуло кошти.
Геннадій Труханов

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) за рішенням суду повернуло 92,3 мільйона гривень із відсотками ТОВ «Девелопмент Еліт», яке фігурує в справі про заволодіння коштами Одеської міської ради на суму в 185 мільйонів гривень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Нацагентства.

«У березні 2018 року на підставі ухвали слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва Національному агентству були передані в управління грошові кошти в сумі 185 мільйонів гривень. Водночас Апеляційним судом Києва було скасований арешт частини зазначених грошових коштів. У зв'язку з цим на виконання вимог частини третьої статті 20 спеціального закону Нацагентство повернуло на поточний рахунок власника грошові кошти в сумі близько 100 мільйонів гривень і нараховані за ними відсотки», – зазначили у відомстві.

Водночас, за словами представників Нацагентства, їм вдалося зберегти вартість цих активів шляхом розміщення на депозитному рахунку в АТ «Ощадбанк» під відсотки, що дорівнюють обліковій ставці Національного банку України, що своєю чергою забезпечило щонайменше компенсацію інфляційних втрат.

Нагадаємо, суд відмовився роз'яснювати САП зняття арешту з половини «грошей Труханова».

Раніше НАБУ завершило досудове розслідування справи Труханова.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: