Кучма розповів, чому вибори - це ризик нових протестів

Читать на русском
Кучма вважає, що після найближчих виборів президента буде багато невдоволених чесністю виборчої кампанії і вони можуть організувати протести.

Другий президент України Леонід Кучма вважає, що після найближчих виборів президента буде багато невдоволених чесністю виборчої кампанії і вони можуть організувати протести.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав після брифінгу трьох перших президентів України у Києві.

Неоднакові МайданиДежавю мітингів Помаранчевої та Єврореволюції відчули усі, а ми вирішили порівняти два головних українських Майдани – 2004 та 2013 років

На запитання, чи використовувалися технічні кандидати під час виборів, коли він балотувався у президенти, Кучма відповів: «Та про що Ви говорите? Ми тоді не розуміли, що таке «технічний кандидат». Я вважаю, що ті вибори були найчеснішими!».

За словами Кучми «сьогодні настільки різниця у виборчих кампаніях, що люди дійсно не вірять що кампанія може бути чесною».

«Будь-які вибори, які зараз пройдуть, – обов’язково політичні сили будуть кричати, що «підтасовка», «нечесні» і так далі. Будуть робити спробу ще, не дай Господь, робити якийсь черговий Майдан», – припустив колишній президент.

Нагадаємо, Леонід Кучма працював прем’єр-міністром України з 13 жовтня 1992 до 21 вересня 1993 року, а з 19 липня 1994 року до 23 січня 2005 року був президентом країни.

Вперше Кучму обрали керівником держави 10 липня 1994 року: він переміг у другому турі в першого президента незалежної України Леоніда Кравчука.

14 листопада 1999 року його вдруге обрали президентом.

З 2014 і до вересня 2018 року був призначений повноважним представником України в Тристоронньої контактній групі в Мінську і на вересень 2018 року був її єдиним незмінним учасником.

Як писало «Слово і Діло», соціологи змоделювали другий тур президентських виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: