З ким Вакарчук може піти на парламентські вибори?

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Після президентських виборів в Україні буде переформатування політичного поля. Відповідно будуть з’являтися нові політичні гравці, а певні лідери будуть робити заявки. Тому, не виключено, що Вакарчук зможе почати формування якоїсь нової команди.

Таку думку в коментарі Слову і Ділу висловив політолог Кость Бондаренко, оцінюючи заяву Святослава Вакарчука про те, що команда, яку він збирає, може брати участь у парламентських виборах.

«Вірогідно команду Вакарчука представлятимуть уламки команди тих кандидатів, які або не пройдуть до другого туру, або ж це будуть абсолютно нові люди. Вірогідно буде спроба створити щось на кшталт команди «Нове покоління-2», - міркує Бондаренко.

В будь-якому випадку, поки зарано говорити, додав він, зауваживши, що мабуть Вакарчук ще сам не визначив склад команди цієї гри.

Однак, політолог переконаний, що це буде прозахідний проект.

«Без сумніву, це буде якийсь проамериканський, прозахідний проект. В даній ситуації, вже навіть не «європтимісти», а такі собі «вашингтонооптимісти», - додав він.

Політолог припустив, що підключиться цілий ряд структур, зокрема Aspen, долучяться різні представництва американських фондів, які проведуть відбори та порекомендують людей до команди.

Вакарчук заявив, що йде в політику: реакція соцмережМузикант Святослав Вакарчук заявив, що йде в політику. Але знову нічого не сказав про свою участь у президентських виборах.

Політолог Ігор Петренко вважає, що команду з «нових облич», про які говорить Вакарчук, імовірно, представлять антикорупційні діячі. Також, можливо, це буде група депутатів-єврооптимістів, «Демальянс», «Сила людей», додав він.

«Незрозуміло поки щодо «Самопомочі, але частково він може спиратися й на них. Можливо, це буде й «Громадянська позиція» Гриценка», – припустив політолог.

На його думку, Вакарчук орієнтуватиметься на більш широку коаліцію, яка робитиме акцент на нові обличчя. У команді можуть з'явитися волонтери, представники громадських організацій, активісти як загальнонаціонального масштабу, так і регіонального. У Вакарчука може бути досить широкий кадровий запас, тим більше суспільство стало активнішим, підкреслив експерт.

«Це мають бути чисті й незаангажовані представники», – наголосив він.

«Слово і Діло» зібрало, що в соціальних мережах думають про рішення Вакарчука знову піти в політику.

Більше про місію нових облич в українській політиці – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: