Кучма розповів, коли завершить роботу в ТКГ щодо Донбасу

Читать на русском
Також він нагадав, що працює в ТКГ на громадських засадах. Раніше окремі російські ЗМІ заявили, що Кучма залишив Тристоронню контактну групу.

Другий президент України Леонід Кучма заявив, що завершить роботу в складі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, коли досягне критичного віку.

Про це він сказав під час спілкування з журналістами в Києві, пише «Слово і Діло».

«Я для себе вже давно вирішив: коли я досягну свого критичного віку, я повинен буду подякувати всім, хто зі мною там (у ТКГ – ред.) працював, і піти, дати можливість попрацювати іншим», – сказав Кучма.

Також він нагадав, що працює в ТКГ на громадських засадах. Раніше окремі російські ЗМІ заявили, що Кучма залишив Тристоронню контактну групу. Відзначимо, Леоніду Кучмі наразі 80 років, свій ювілей він відсвяткував 9 серпня.

Тристороння контактна група складається з представників України, Росії та ОБСЄ, які проводять зустрічі в Мінську раз на декілька тижнів і обговорюють питання, пов'язані з урегулюванням конфлікту на Донбасі, в тому числі щодо обміну заручниками. Участь у роботі підгруп ТКГ беруть також представники ОРДЛО. Україну в ТКГ представляє Леонід Кучма. Самі переговори в Мінському форматі почалися в 2014 році після загострення ситуації на Донбасі.

Раніше Кучма розповів, що обміну заручниками до виборів в Україні не буде.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: