Кучма поїде втихомирювати Донбас

Читать на русском

Другий президент України Леонід Кучма представлятиме Україну в групі з реалізації мирного плану президента Петра Порошенка на Донбасі, засідання якої відбудеться сьогодні, 23 червня в Донецьку.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті глави держави, передає «Слово і Діло».

Очікується, що в переговорах візьмуть участь спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні і посол РФ Михайло Зурабов. За дорученням Президента Петра Порошенка у засіданні також візьме участь екс-президент України Леонід Кучма. «Участь Кучми свідчить про високу увагу президента України до цієї місії», - зазначив Порошенко.

У прес-службі Президента нагадали, що перше засідання Тристоронньої контактної групи відбулося 8 червня в Києві. Тоді Україну представляв посол України в Німеччині Павло Клімкін, нещодавно призначений міністром закордонних справ України. Також, за дорученням Порошенка, сьогодні в Люксембурзі на засіданні Ради ЄС Клімкін повинен представити мирний план з врегулювання ситуації на сході країни.

18 червня в цілях підтримки мирного плану Президент України Петро Порошенко доручив силам АТО припинити вогонь на сході України в односторонньому порядку для того, щоб дати можливість бойовикам роззброїтися і покинути країну. Нагадаємо, пізніше став відомий зміст «мирного плану Порошенка», який включає в себе 14 пунктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: