У Києві затримали екс-начальника департаменту Нацполіції

Читать на русском
Правоохоронці викрили екс-начальника одного з департаментів Нацполіції в організації схеми незаконного збагачення, шляхом продажу службової інформації.

Правоохоронці викрили екс-начальника одного з департаментів Нацполіції в організації схеми незаконного збагачення, шляхом продажу службової інформації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Нацполіції.

Як повідомляється, полковник поліції, разом зі спільниками тривалий час за грошову винагороду надавали конфіденційні відомості та безпосередній доступ до них колекторським конторам, мережі банківських установ і приватним підприємствам. За легалізовані кошти чиновник придбав 9 квартир ук столиці.

«47-річний полковник поліції - колишній керівник одного з департаментів - на початку 2018 року вийшов на пенсію і створив схему незаконного збагачення, шляхом систематичного незаконного втручання в роботу автоматизованих систем МВС та НПУ і незаконного використання інформації з обмеженим доступом», - йдеться в повідомленні .

Володіючи професійними навичками в області комп'ютерних технологій і програмного забезпечення, яке забезпечує роботу автоматизованих систем МВС та НПУ, чоловік для доступу до закритої інформації привернув до своїх незаконних схем діючих співробітників поліції - фахівців із числа співробітників НПУ, які здійснюють обслуговування вищевказаних відомчих автоматизованих баз.

Встановлено, що клієнтами і нелегальними користувачами службової інформації були персонал і працівники служби безпеки колекторських контор, великих приватних підприємств, банківських установ або будь-яка платоспроможня особа. Одних цікавили відомості під час прийому людей на роботу, інших адреси фактичного проживання кредиторів або боржників, третіх - персональні дані працівників правоохоронних органів.

«Змовники діяли дуже обережно, дотримуючись всіх методів конспірації і продумуючи можливі ходи оперативних співробітників поліції. Були готові та попереджені про можливі службові перевіркиах, тому документування їхньої діяльності зайняло тривалий час», - додали у відомстві.

Слідчими ГСУ готується оголошення про підозру шести учасникам змови по ч.3 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) і ч.2 ст.361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно - обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.

Раніше СБУ затримала в Київській області поліцейського на отриманні хабаря.

Також нагадаємо, поліція з початку лютого викрила на хабарництві десятки чиновників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: