Стало відомо, що кандидати в президенти попросили охорону в Нацполіції

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вісім кандидатів у президенти звернулися до поліції з проханням про охорону.
Всі кандидати в президенти 2019.«Слово і Діло»

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вісім кандидатів у президенти звернулися до поліції з проханням про охорону.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на координаційній нараді правоохоронних органів у понеділок.

Президентські вибори: як Аваков намагається виступити в ролі арбітраАваков закликав уникати підкупу виборців і запевнив, що жоден із кандидатів у президенти не отримає преференцій.

«Проводимо роботу щодо охорони кандидатів на пост президента України. Наразі з таким проханням звернулися до Національної поліції вісім кандидатів», - сказав Аваков. Хто саме з кандидатів попросив про охорону міністр не уточнив.

При цьому він зазначив, що МВС не буде втручатися у виборчий процес щодо підтримки когось із кандидатів у президенти і кожен, незалежно від провладності чи опозиційності, матиме рівні права.

Очільник відомства розповів, що наразі вже зареєстровано 1477 заяв та повідомлень, пов'язаних і з незаконною агітацією, підкупом виборців, пошкодженням майна та хуліганські дій, через що відкрито 61 кримінальне провадження та складено 306 протоколів про адмінпорушення.

Нагадаємо, на президентські вибори-2019 зареєстрували рекордну кількість кандидатів. Детальніше - на нашій інфографіці.

Також «Слово і Діло» розбиралася, чи дійсно в президенти може йти тільки заможна людина і чи не порушуються таким чином права простих українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: