Комісія прокурорів відклала скаргу на прокурора САП

Читать на русском
Прокурорська комісія перенесла дату розгляду скаргу на антикорупційного прокурора, який закрив справу рюкзаків.

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів відклала розгляд скарги на прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Василя Кричуна, який закрив справу «рюкзаків Авакова».

Відповідне рішення ухвалила КДКП сьогодні, 20 лютого на засіданні, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, на Кричуна подали скаргу в комісію через те, що він приніс угоду про визнання провини, яку хотів укласти з колишнім головою правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Арсеном Ісаакяном. У ній прокурор і обвинувачений домовилися про покарання для останнього у вигляді умовного позбавлення волі з випробувальним терміном на 2 роки і штрафом в 17 тисяч гривень.

Водночас, САП обвинувачує Ісаакяна в нанесенні збитків ДІФКУ на 14,6 млн грн. Згідно з матеріалами справи, в 1998 році ДІФКУ уклала договір на грошову позику в 20 млн грн державному підприємству «Антонов» на будівництво літаків АН-140. ДІФКУ перерахувала частину коштів – 16 млн грн. У травні 2015 року року екс-керівник ДІФКУ Ісаакян продав право вимоги цих коштів приватній фірмі за 1,5 млн грн.

Своєю чергою потерпілий у справі – ДІФКУ – не дав згоду на укладення цієї угоди з Ісаакяном і подав на прокурора САП скаргу в КДКП.

Під час засідання один з членів КДКП повідомив про відсутність деяких матеріалів для розгляду скарги на Кричуна. Після чого комісія вирішила відкласти цю скаргу. У коментарі журналісту «Слова і Діла» представник НАБУ повідомив, що дата наступного засідання КДКП з цього питання поки що невідома.

Нагадаємо, НАБУ відкрило справу на прокурора САП Кричуна за таку угоду з Ісаакяном. Також цей прокурор уклав угоду з вінницьким прокурором, якому присудив штраф за отримання хабара.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: