Луценко дав коментар стосовно обшуків у «НВ» і згадав як був журналістом

Читать на русском
Правоохоронні органи не тиснуть на ЗМІ, слідство лише інколи потребує даних, які публікують  журналісти. Каже Луценко по обшуки в НВ.

Правоохоронні органи не тиснуть на ЗМІ, слідство лише інколи потребує даних, які публікують журналісти.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив генпрокурор Юрій Луценко.

В опублікованоному на Facebook відео чиновник пояснив, що про жодне ущемлення діяльності журналістів не йдеться.

«Якщо хтось із журналісті вважає дії такими, що перешкоджають здійсненні журналістської діяльності, прошу дуже можете звернутися або до мене безпосередньо або письмово, і ми обов’язково знайдемо оптимальний шлях, але також треба зрозуміти, що слідство інколи потребує даних, які публікують журналісти, не для того, щоб розслідувати роль журналістів, а для того щоб виявляти витоки всередині правоохоронних органів, а також отримувати додаткові факти», - пояснив генпрокурор.

За його словами, правоохоронці не мають іншого варіанту, як звертатися з проханням надати інформацію від ЗМІ

Він також додав, що «ні про які наслідки для журналістів або видань не йдеться взагалі».

Два роки на посаді генпрокурора: топ обіцянок ЛуценкаЗа два роки на посаді генпрокурора рівень відповідальності Луценка впав із 17 до 9 відсотків.

«Я, як колишній журналіст, між іншим, можу гарантувати, що жоден журналіст і жодне видання , крім тих які пропагандують антидержавну діяльність і підтримують кремлівську практику в Україні за мою каденцію не потерпіли і не потерплять», - каже генпрокурор.

Раніше стало відомо, що суддя Печерського райсуду Києва Володимир Карабань окремою постановою надав Генеральній прокуратурі доступ до внутрішніх документів редакції НВ і до всіх матеріалів, які надсилав на емейл-адреси видання його журналіст Іван Верстюк.

Редакція НВ уже не вперше стикається з надмірною увагою до своєї роботи з боку відомства Юрія Луценка.

У серпні 2018-го той же Печерський райсуд надав Генпрокуратурі доступ до дзвінків з мобільного, листування і даних про місцезнаходження Крістіни Бердинських, ще одного журналіста-розслідувача НВ, за півтора року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: