Журналісти запустили до виборів рух «Свободу не спинити»

Читать на русском
Українські журналісти оголосили про запуск ініціативи Свободу не спинити, метою якої є створення мережі професійних журналістів, блогерів та громадянських журналістів, яка б  охопила всю країну.

Українські журналісти оголосили про запуск ініціативи «Свободу не спинити», метою якої є створення мережі професійних журналістів, блогерів та громадянських журналістів, яка б охопила всю країну.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на сторінку руху у Facebook.

Зазначається, що рішення про створення проекту виникло на тлі реакції на події, заяви та явища, які відбуваються протягом останнього часу. Воно пов’язано і з майбутніми виборами та покликане попередити контроль за їхнім процесом.

«Подумали що може забезпечити живучість? Відсутніть грошей і лідерів. Горизонтальна структура. Мережа. Добровільна», - прокоментував один із засновників руху Роман Скрипін.

Зокрема метою проекту є об’єднання та пошук людей, яким не байдуже те, що вони бачать щодня навколо себе.

Також засновники проекту підкреслюють, що не підтримують жодного кандидата чи політичну силу і поливати брудом нікого не збираються, тож поліція та інші силовики чи політики не повинні впливати на вибори та громадське життя.

«Жодного іншого захисту, окрім публічності, у нас немає. Ми не за опозицію і не за владу. Ми хочемо, щоб вибори-2019 пройшли чесно. Ніхто не повинен втручатися у вибори».

Журналісти закликають підтримувати один одного в буквальному сенсі. «Якщо журналіст із умовного міста Сарни, викрив корумпованого поліцейського та написав про нього — це має бути відомо всій країні. Ми підтримаємо журналіста, блогера, один одного — шерами, коментами, репостами, словом. В цьому і полягає головна суть нашої ініціативи», - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося про порушення виборчого законодавства трьома українськими телеканалами.

Нагадаємо, на президентські вибори-2019 зареєстрували рекордну кількість кандидатів. Детальніше - на нашій інфографіці.

Також «Слово і Діло» розбиралася, чи дійсно в президенти може йти тільки заможна людина і чи не порушуються таким чином права простих українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: