Справа про доступ ГПУ до телефону Бердинських: оголошена перерва в судовому засіданні

Читать на русском
У понеділок, 12 листопада, відбулося засідання суду в справі доступу ГПУ до телефону журналістки НВ Христини Бердинських.

У понеділок, 12 листопада, відбулося засідання суду в справі доступу ГПУ до телефону журналістки НВ Христини Бердинських.

Про це сама журналістка написала на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні (12 листопада – ред.) відбулося засідання Печерського районного суду, де знову мало розглядатися питання про доступ до даних із мого телефону за 1,5 року. Слідчий ГПУ Руслан Іжук заявив судді, що оскільки Україна виконує вимогу ЄСПЛ, яка забороняє доступ до телефону Седлецької, то прокуратура просить суд відкласти розгляд клопотання про доступ до мого телефону (в нас аналогічні обставини) до остаточного рішення ЄСПЛ у справі Наталії Седлецької», – написала Бердинських.

«Я ж прошу суд відмовити ГПУ в задоволенні клопотання про доступ до мого телефону зараз, не чекаючи рішення ЄСПЛ. Це принциповий момент. Я хочу, щоб хоч якийсь український суд узяв на себе відповідальність і ухвалив рішення, яке дає зрозуміти, що наші журналістські права були порушені, що те, що написано в КПК про права журналістів на захист джерел, не порожній звук, що СБУ не мала нахабно лізти в наше життя тощо», – зазначила журналістка.

Вислухавши позиції обох сторін, суддя Карабань оголосив перерву в судовому засіданні до 15:30 20 грудня. Жодного рішення він не виніс.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: