Невиконані обіцянки кандидатів: Порошенко забув внести законопроект про опозицію

Читать на русском
Балотуючись в президенти України Порошенко обіцяв внести як першочерговий законопроект про опозицію але так цього і не зробив.
Петро ПорошенкоСлово і Діло

Усі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми й продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них уже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням усього обіцяного політиками та чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Сьогодні пригадаємо, як Петро Порошенко, балотуючись на минулих президентських виборах, обіцяв, що в разі перемоги він внесе до Верховної Ради законопроект про опозицію. Це зобов'язання він зафіксував у своїй програмі і зазначив, що законопроект буде першочерговим.

Щоправда, ставши президентом України Порошенко подав перші законопроекти 26 червня 2014 року (через 19 днів після інавгурації) і вони не стосувалися опозиції. Першою законодавчою ініціативаою президента Порошенка стало внесення змін до закону про державні нагороди України, які дали можливість заснувати орден Героїв Небесної Сотні. Другий законопроект – про внесення змін до Конституції України щодо повноважень органів державної влади та місцевого самоврядування.

Але законопроект про опозицію Порошенко не подав під час двох останніх сесій VII скликання, а також протягом дев'яти сесій поточного скликання Верховної Ради.

Як Порошенко провалив обіцянку про енергонезалежність, дивіться на відео.

Порошенко та Гройсман: енергонезалежність скрізь часи // НЕ ЦЯЦЯНКИ #2Слово і Діло

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і гарних промов будь-якого кандидата в президенти згодом можуть перетворитися на невиконані обіцянки.

Раніше ми повідомляли про те, що Ляшко два рази хотів відправити Гройсмана у відставку з поста спікера Верховної Ради.

Крім того, ми писали, що Купрій та Дерев'янко передумали голосувати за скасування депутатської недоторканності.

Також нагадаємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не лише провалені, а і виконані, і ті, які поки перебувають у процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: