НАБУ розслідує можливу недбалість детектива у «газовій справі Дубневичів»

Читать на русском
Національне бюро розслідує ймовірну недбалість свого співробітника під час досудового розслідування про розкрадання газу.
Національне антикорупційне бюро

Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро проводить слідство за фактом можливої службової недбалості детектива під час розслідування кримінального провадження про розкрадання природного газу НАК «Нафтогаз України» на понад 1,4 млрд грн, так званої «газової справи Дубневичів».

Відповідне провадження УВК НАБУ порушило на підставі рішення Солом'янського районного суду міста Києва, яким орган було зобов'язано це зробити, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, директор ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Андрій Гнатуш подав заяву про ймовірне вчинення злочину детективом НАБУ, передбаченого частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість). УВК НАБУ не внесло відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, у зв'язки з чим, адвокат в інтересах ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» подав скаргу на бездіяльність УВК НАБУ. Суд скаргу задовольнив і зобов'язав УВК НАБУ внести ці відомості до ЄРДР.

Після порушення провадження представник ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» подало заяву про визнання потерпілим у цьому провадженні. Однак постановою детектива фірмі було відмовлено. Тому адвокат в інтересах ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» подав скаргу про скасування цієї постанови. Суддя Ірина Антипова скаргу задовольнила і скасувала постанову.

Нагадаємо, підозрювані в «газовій справі Дубневичів» хотіли оскаржити обмеження строків для ознайомлення з розслідуванням. Раніше стало відомо, що НАБУ в цій справі веде слідство стосовно нардепів-братів Дубневичів. Також власники Новояворівської ТЕЦ намагалися зняти арешт з рахунків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: