Дубневичі намагалися зняти арешт із рахунків Новояворівської ТЕЦ

Читать на русском
Столичний апеляційний суд залишив без змін рішення суду про арешт банківських рахунків Новояворівської теплоелектроцентралі.
Київський апеляційний суд

Суд залишив під арештом банківські рахунки ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», яке належить братам народним депутатам Ярославу таБогдану Дубневичам, а також фігурує в кримінальному провадженні про можливе розкрадання природного газу НАК «Нафтогаз України».

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги представника фірми, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, представник «Енергія-Новояворівськ» подав апеляцію на арешт банківських рахунків фірми. В обґрунтуванні доводів він посилався на те, що слідчий суддя нібито вийшов за межі клопотання детектива й наклав арешт на кошти фірми з метою збереження речових доказів. Однак, як вказував апелянт, суддя не звернув увагу на те, що детектив просив накласти арешт на кошти «Енергія-Новояворівськ» з метою застосування заходів кримінального примусу у вигляді стягнення отриманої неправомірної вигоди.

Також представник «Енергія-Новояворівськ» зазначає, що детектив у клопотанні вказав усі банківські рахунки фірми, які виходять за межі періоду здійснення інкримінованих колишнім працівникам підприємства кримінальних правопорушень.

Своєю чергою прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ігор Гарванко заперечував проти задовольнив скаргу.

Вислухавши обидві сторони, колегія залишила банківські рахунки «Енергія-Новояворівськ» під арештом.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки трьом підозрюваним у «газовій справі Дубневичів». Раніше суд також обмежив їм терміни для ознайомлення з розслідуванням НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: