«Газова справа Дубневичів»: суд продовжив обов'язки трьом підозрюваним

Читать на русском
Столичний райсуд продовжив дію запобіжного заходу трьох підозрюваних у справі про розкрадання природного газу Національної акціонерної компанії.

Суд продовжив дію процесуальних обов'язків трьом підозрюваним у кримінальному провадженні щодо розкрадання природного газу НАК «Нафтогаз України» на 1,4 мільярда гривень, так званій «газовій справі Дубневичів».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ухвали суду.

Так, суд продовжив обов'язки заступнику директора ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігорю Ільківу, фінансовому директору цієї фірми Олегу Павлишину та колишньому керівнику ТОВ «Наукове виробниче підприємство «Енергія-Новояворівськ» Олександру Олексюку. На Ільківа суд поклав обов'язки не спілкуватися з кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «Енергія-Новий Розділ», ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» народними депутатами Ярославом і Богданом Дубневичами, а також з іншими підозрюваними в справі.

Водночас у Павлишина залишилося лише три обов'язки: не відлучатися за межі Львівської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та утримуватися від спілкування з колишніми або чинними працівниками ТОВ «Енергія-Новий Розділ», ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», ТОВ «Корпорація КРТ», НКРЕКП, НАК «Нафтогаз України», Дубневичами, а також іншими підозрюваними в зазначеному кримінальному провадженні.

Крім того, суд лише частково задовольнив клопотання про продовження запобіжного заходу Олексюку. Так, суддя залишив йому п'ять обов'язків: не відлучатися за межі Львівської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, що належать або займають ТОВ «Енергія-Новий Розділ», ТОВ «Енергія-Новояворівськ», ТОВ «Корпорація КРТ», ТОВ «Енергія», НКРЕКП, НАК «Нафтогаз України», а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, суд обмежив підозрюваним терміни для ознайомлення з «газовою справою Дубневичів». Також суд зменшив заставу підозрюваному в цій справі. Раніше суд заарештував рахунки фірми братів Дубневичів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: