«Газова справа Дубневичів»: суд зменшив заставу ще одному підозрюваному

Читать на русском
Столичний райсуд переглянув розмір застави, встановленого для колишнього керівника ТОВ Енергія-Новий Розділ.

Суд в два з половиною рази зменшив заставу для колишнього директора ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігоря Артимка, підозрюваного детективами НАБУ в причетності до розкрадання природного газу НАК «Нафтогаз України» на більш ніж 1,4 мільярда гривень.

Таке рішення ухвалила слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ганна Сергієнко, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується, нещодавно суд продовжив дію всіх процесуальних обов'язків, покладених на Артимка. Водночас його адвокат подав клопотання про зміну запобіжного заходу. На думку захисника, висунута підозра його клієнту необґрунтована, а наведені прокурором ризики не доведені. Також у клопотанні вказується, що дружина Артимка внесла за нього заставу в 5 мільйонів гривень, які вона отримала у вигляді позики. Адвокат додавав, що екс-директор «Енергія-Новий Розділ» і його сім'я перебуває в скрутному матеріальному становищі: підозрюваному потрібні гроші на лікування, а його дружині необхідно повернути значну суму грошей на вимогу позикодавців.

Своєю чергою прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ігор Гарванко проти задоволення клопотання заперечував. За його словами, матеріальне становище Артимка не є таким скрутним, як зазначається в клопотанні захисника. Також він пояснив, що належна процесуальна поведінка підозрюваного якраз і обумовлюється встановленим розміром застави.

Вислухавши обидві сторони, суддя Сергієнко частково задовольнила клопотання, зменшивши заставу з 5 до 2 млн грн.

Нагадаємо, суд зобов'язав НАБУ повернути техніку ТОВ «Енергія». Також суд у цій справі майже вдесятеро зменшив заставу підозрюваному. Раніше суддя зменшив заставу й ключовому підозрюваному.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: