«Газова справа Дубневичів»: підозрювані хотіли оскаржити обмеження термінів

Читать на русском
Апеляційний суд столиці вказав адвокату підозрюваних, що рішення судді про обмеження термінів ознайомлення зі справою не можна оскаржувати.

Суд відмовив адвокату підозрюваних у так званій «газовій справі Дубневичів» про розкрадання природного газу НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн в оскарженні рішення про обмеження захисту термінів ознайомлення з розслідуванням НАБУ.

Відповідне рішення ухвалила суддя Київського апеляційного суду Маргарита Васильєва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Солом'янський суд Києва за клопотанням детектива НАБУ обмежив підозрюваним у «газовій справі Дубневичів» терміни ознайомлення з розслідуванням до 29 березня. Не погоджуючись із таким рішенням, адвокат в інтересах підозрюваних подав апеляційну скаргу, в якій просить поновити строк на апеляційне оскарження, скасувати ухвалу і винести нову ухвалу про відмову у задоволенні клопотання детектива.

Вивчивши матеріали скарги, суддя Васильєва відмовила у відкритті провадження. Вона вказала, що відповідно до ч. 1 ст. 309 КПК України, визначений чіткий перелік ухвал слідчого судді, які можна оскаржити. Водночас рішення про обмеження термінів не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, НАБУ веде слідство щодо нардепів-братів Дубневичів у «газовій справі». Раніше Дубневичі намагалися зняти арешт із рахунків Новояворівської ТЕЦ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: