Євросоюз узгодив персональні санкції через Азов

Читать на русском
Європейський Союз узгодив санкції проти восьми окремих росіян через інцидент в Азовському морі.

Європейський Союз узгодив санкції щодо восьми громадян РФ через інцидент у Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомило в п'ятницю, 15 січня, агентство Bloomberg з посиланням на джерела із зустрічі послів представників країн ЄС при центральних органах співдружності.

У США запропонували нові санкції проти РФ. Чи є ефект від обмежень?Американські законодавці, зокрема, ініціювали заходи проти Москви за події в Керченській протоці. Про те, чи зможутьзапровадити санкції, та чи мають вони сенс, поговорили з експертами.

Джерело не повідомило імена осіб, щодо яких передбачається ввести санкції. Про обмежувальні заходи може бути оголошено на зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС 18 лютого в Брюсселі. При цьому імена людей, які потрапляють під санкції, у понеділок можуть не бути оприлюднені, так як підготовчі правові процедури на той час, можливо, не вдасться завершити.

ЄС не має наміру вводити санкції проти російських компаній у зв'язку з інцидентом у Керченській протоці, повідомило джерело агентства.

Як повідомлялося раніше, ЄС розглядає винятково персональні санкції щодо Азову. Раніше стало відомо, що Євросоюз і США наблизилися до узгодження нових санкцій проти Росії через її агресію в районі Азовського моря. Очікується, що заходи будуть обговорюватися на засіданні міністрів закордонних справ країн ЄС 18 лютого.

Нагадаємо, 25 листопада російський спецназ захопив два українських катери Бердянськ і Нікополь і буксир Яни Капу на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ», троє з них отримали поранення. Незабаром захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: