У Кремлі вимагають санкцій ЄС проти України

Читать на русском
Євросоюз має покарати Україну, а не Росію за інцидент у Керченській протоці, вважає Лавров.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що Євросоюз має запровадити санкції щодо України, а не Росії через інцидент у Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив у вівторок, 29 січня, коментуючи заклики голови МЗС Данії Андерса Самуельсена до нових санкцій проти Москви, повідомляє ТАСС.

Проти РФ можуть запровадити нові санкції через агресію в Азовському моріЗа чотири роки міжнародна спільнота так і не зрозуміла, що Росії не потрібно приводів для агресивної поведінки.

«Там дійсно було грубе порушення правил і норм судноплавства Керченською протокою українськими військовими суднами. Тому, якщо мається на увазі покарання їх, то я думаю, вони на це заслужили», – прокоментував голова МЗС РФ.

Раніше Самуельсен закликав ЄС запровадити санкції проти Росії через інцидент у Керченській протоці та утримування українських моряків.

«Якщо Росія не хоче звільняти моряків, я візьму на себе ініціативу щодо запровадження нових санкцій ЄС», – заявив Самуельсен.

Тим часом голова МЗС Данії разом із колегою з України та Чехії прибув до Маріуполя, почавши оціночний візит ЄС до Приазов'я.

Нагадаємо, 25 листопада російський спецназ захопив два українських катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ», троє з них отримали поранення. Незабаром захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: