РФ відреагувала на чергові санкції ЄС і США

Читать на русском
Вашингтон готує новий потужний удар по російській економіці, а Москва відповіла лише набором обвинувачень.

Голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачев обурився представленим у США законопроектом про нові санкції проти Росії, назвавши можливі обмежувальні заходи «божевільними».

Як передає «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

США та ЄС узгодили санкцій через Азов – ЗМІОбмеження можуть бути запроваджені в найближчі два місяці проти причетних до захоплення українських моряків.

Він звинуватив американців у втручанні більш ніж 80 разів у вибори іноземних держав, у здійсненні кібератак на російську інфраструктуру, «підпорядкуванні Вашингтоном України» й у хаосі в Сирії, який туди нібито принесли американці.

«Американцям дуже хочеться бути винятковими у всьому. Поки вдається здебільшого по інший бік добра й зла. Адже 22 трильйони держборгу та покручені долі багатьох народів потрібно якось відбивати? А крім тотальної гегемонії, інших інструментів для приховування власних поразок не залишається. Стримати розвиток суверенних держав і нав'язати свою волю країнам-васалам. Звідси божевільні й бездумні санкції», – написав Косачев.

Як повідомлялося, сенатори США представили законопроект із новими санкціями проти Росії. Вони пропонують санкції проти російських банків та інвестицій у російські СПГ-проекти за межами РФ у відповідь на підрив демократії в інших країнах. Серед іншого, США знову звинувачують РФ у втручанні у вибори інших держав.

Нагадаємо, що Москва вже давно перебуває під попередніми санкціями. Так, на позавчорашньому засіданні Радбезу ООН виконувач обов'язків постійного представника США при ООН Джонатан Коен заявляв, що США збережуть санкції проти РФ, поки Київ не отримає контроль над Донбасом і Кримом. Він закликав Росію припинити війну проти України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: