Назвали ім'я третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів

Читать на русском
Денис Сергєєв народився 17 вересня 1973 року в Ушарале (Казахстан). Незабаром він пішов в армію в Новоросійську, а в 2000-х роках навчався в Московській Військово-дипломатичній академії.

Стало відомо ім'я третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів. Ним виявився співробітник ГРУ «Сергія Федотова» - Денис Сергєєв.

Про це повідомляє The Insider і Bellingcat, пише «Слово і Діло».

За інформацією видань відомо, що Денис Сергєєв декілька років тому намагався отруїти болгарського підприємця Омеляна Гебрєва за допомогою «Новичка». Російська влада намагається видалити інформацію про Сергєєва, Анатолія Чепігу («Руслана Башірова») і Олександра Мишкова («Олександра Петрова»).

Денис Сергєєв народився 17 вересня 1973 року в Ушарале (Казахстан). Незабаром він пішов в армію в Новоросійську, а в 2000-х роках навчався в Московській Військово-дипломатичній академії.

У 2004-2012 роках Сергєєв був акціонером і директором у восьми фірмах, які станом на зараз - ліквідовані. Інші акціонери цих компаній також були співробітниками ГРУ. За інформацією видань, ці фірми могли використовуватися співробітниками розвідки для спрощення процесу отримання віз.

У 2009 році Денис Сергєєв отримав понад 1 млн доларів кредитних грошей. Під час оформлення кредиту він вказав місце роботи в компанії Loveren Style Ltd в Ризі, проте ніякої інформації про неї знайти не вдалося.

У 2010 році Сергєєв отримав закордонний паспорт на ім'я «Сергія Федотова». Також вважається, що він був пов'язаний із ПВК «Вагнер» і намагався здійснити переворот у Чорногорії. Також Сергєєв їздив до Лондона перед голосуванням по «Брекзіту» і в Барселону перед референдумом про незалежність Каталонії.

Раніше Євросоюз схвалив нові санкції по «справі Скрипаля».

Також нагадаємо, підозрюваний в отруєнні Скрипаля агент ГРУ вивозив з України Януковича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: