Росія має заплатити за анексію Криму та отруєння Скрипалів – Міноборони Великої Британії

Читать на русском
У своїй промові в понеділок Гевін Вільямсон, міністр оборони Великої Британії, закличе союзників бути готовими застосувати силу.
Місце отруєння Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері. 8 березня 2018 рокуФото AFP.

*Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон у своїй промові 11 лютого в Лондоні має намір заявити, що Росія повинна заплатити за анексію Криму і отруєння Скрипалів і закличе союзників бути готовими «застосувати силу».**

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters.

Євросоюз ухвалив нові санкції у «справі Скрипаля»Заморожування активів і заборона на видачу віз вводиться для чотирьох громадян Росії та п'яти сирійців.

Згідно з витягами з промови міністра, які є в агентства, Вільямсон заявить, що після Brexit Велика Британія та її союзники повинні бути готові застосовувати «сувору силу» для захисту своїх інтересів перед супротивниками в особі Росії та Китаю.

«Межі між миром і війною стають розмитими», - йдеться в тексті промови.

Основними точками напруженості у відносинах з Росією Вільямсон вважає анексію Криму, втручання РФ в останні президентські вибори в США і отруєння нервово-паралітичним речовиною колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері.

«За такі дії Росія повинна заплатити», - має намір заявити глава Міноборони.

Він також попередить, що вартість невтручання в ситуацію західних країн часто буває «неприпустимо високою» і Захід не може ігнорувати тих, хто потребує його допомоги.

Раніше поліція Великої Британії відновила приблизну послідовність подій в день отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії 4 березня 2018 року.

Пізніше фахівці визначили, що вони були отруєні речовиною класу Новачок - смертельно небезпечною речовиною, аналоги якого раніше розроблялися в Радянському Союзі. Британський уряд звинуватило Росію в виготовленні і накопиченні агента, а також у підготовці «спеціальних підрозділів» для його використання проти ворогів Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: