Підозрюваний в отруєнні Скрипаля агент ГРУ вивозив з України Януковича – ЗМІ

Читать на русском
Полковник ГРУ, якого Велика Британія підозрює в отруєнні Скрипаля, очолював операцію з вивезення до Росії екс-президента України Віктора Януковича.

Полковник російського розвідувального відомства ГРУ Анатолій Чепіга («Руслан Боширов»), якого Велика Британія підозрює в отруєнні екс-агента російської розвідки Сергія Скрипаля, очолював операцію з вивезення до Росії екс-президента України Віктора Януковича.

Про це Громадському повідомив колишній журналіст «Центру управління розслідуваннями» Сергій Канєв, який брав участь у розслідуванні The Insider і Bellingcat стосовно підозрюваних в отруєнні Скрипаля, пише «Слово і Діло».

ЗМІ дізналися про розваги Боширова та Петрова перед отруєнням СкрипаляПередбачувані співробітники російських спецслужб Руслан Боширов і Олександр Петров провели «гучну» ніч в Лондоні перед отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері.

«Чепіга-Боширов брав участь в евакуації Януковича в Росію. Принаймні про це свідчать мої джерела. Він зі своїм підрозділом спецпризначенців прибув до резиденції Януковича — Межигір’я. Перебував там, охороняв його. Звідти вони транспортували його в Крим і до Росії», - розповів журналіст.

За інформацією Канєва, саме за цю спецоперацію Чепіга отримав звання «Героя Росії». Розслідувач розповів, що також звання «Героя Росії» за евакуацію Януковича із України отримав Олексій Дюмін - колишній охоронець Путіна.

«Потім ця особа була у міністерстві оборони, а нині - губернатор Тульської області. Про Дюміна всі кажуть, що він наступник Путіна. Так само мені відомо, що за евакуацію Януковича отримали нагороду також люди, які у подальшому склали кістяк ЧВК «Вагнера», - заявив Канєв.

Журналіст пообіцяв, що днями опублікує детальне розслідування із фактами участі Чепіги-«Боширова» в спецоперації по евакуації Януковича з України.

Шеф-редактор видання The Insider Russia Роман Доброхотов у коментарі заявив, що вважає ймоврною версію про те, що Чепіга отримав зірку «Героя Росії» за евакуацію Януковича.

Нагадаємо, британські спецслужби ідентифікували третього підозрюваного в спробі вбивства колишнього полковника російської ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, який ще до прибуття в Солсбері двох виконавців приїжджав у місто і проводив розвідку на місцевості.

Як повідомлялося, 5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це – Олександр Петров і Руслан Бошіров.

Прем'єр Британії Тереза ​​Мей заявила, що росіяни є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ. Великобританія отримала європейський ордер на арешт росіян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: