Виконавча служба відмовилася поновлювати Насірова на посаді

Читать на русском

Виконавча служба відмовила у відкритті виконавчого провадження з відновлення Романа Насірова на посаді.
Роман Насіров

Державна виконавча служба відмовилася відкривати виконавче провадження щодо відновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.

Ця інформація вказана в автоматизованій системі виконавчого провадження Міністерства юстиції, повідомляє «Слово і Діло».

У стані виконавчого провадження зазначено: відмовлено у відкритті. Водночас причина відмови у відкритті провадження Насірова не вказана.

Як відомо, суд поновив Насірова на посаді голови ДФС. Зазначене рішення ухвалив Окружний адміністративний суд міста Києва за результатами розгляду позову Насірова до Кабінету міністрів, у якому він просив визнати недійсним його звільнення. В обґрунтуванні свого рішення Окружний адмінсуд вказував, що Кабмін не зміг довести наявність в екс-голови ДФС британського громадянства, попри офіційний лист британського Національного агентства з боротьби зі злочинністю (National Crime Agency). Таким чином, уряд нібито порушив процедуру звільнення Насірова з посади, оскільки причиною такої дії було саме подвійне громадянство, яке є підставою для звільнення з державної служби.

Нагадаємо, Кабмін оскаржив рішення про поновлення Насірова на посаді. Сам Насіров уже приступив до виконання обов'язків голови ДФС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: