Вибори-2019: як виконує обіцянки кандидат у президенти Насіров

Читать на русском

Поки тривають судові засідання в справі Романа Насірова, сам він уже зареєстрований кандидатом у президенти України. Про свій намір балотуватися Насіров заявив ще минулого року. Тоді він сказав, що має всі шанси на перемогу.

Свою політичну кар'єру Насіров почав з обрання до Верховної Ради в 2014 році, деякий час він також очолював парламентський комітет із питань податкової та митної політики. У травні 2015 року Насірова призначили головою Державної фіскальної служби. Цю помаду він обіймав до січня 2018-го, за цей час Насіров дав 16 обіцянок, 10 з яких виконав (62%), а 6 – провалив.

Поновлення Насірова на посаді не має нічого спільного з не менш гучною справою БочковськогоНасірова звільнили з посади через британський паспорт, а не звинувачення в корупції. Щоправда, невідомо, чи надали суду належні докази подвійного громадянства.

Неприємності Насірова почалися 2 березня 2017 року, коли детективи Національного антикорупційного бюро затримали чиновника в лікарні «Феофанія» в межах розслідування «газової справи» Олександра Онищенка. За даними правоохоронців, Насіров із травня 2015 року до березня 2016-го, діючи в інтересах Онищенка, ухвалив низку незаконних рішень про розстрочку сум платежів із рентної плати за користування надрами трьом компаніям. Загалом, це завдало державі збитків на суму більш ніж 2 мільярди гривень.

Спочатку Насірова відсторонили від посади керівника ДФС, а потім і взагалі звільнили. Однак наприкінці минулого року суд визнав це рішення незаконним. Тим часом інший суд уже розглядає по суті обвинувальний акт проти Насірова.

У своїй передвиборчій програмі кандидат у президенти пообіцяв реальне економічне зростання протягом 2-3 років, податкову реформу, повну приватизацію підприємств державної власності, податок на виведений капітал. У сфері національної безпеки пріоритети Насірова – відновлення територіальної цілісності України та перехід на контрактну армію.

Крім того, окремим пунктом у програмі прописана ліквідація корупції. Також Насіров пообіцяв впровадження системи електронних референдумів, реформу судової системи та імпортозаміщення.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Кабінет міністрів оскаржив поновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: