Нацрада перевірить телеканал кандидата в президенти

Читать на русском
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу НАШ, який належить кандидату в президенти України Євгену Мураєву.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «НАШ», який належить кандидату в президенти України Євгену Мураєву.

Відповідне рішення Нацрада схвалила на засіданні 14 лютого, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Кандидат у президенти Мураєв задекларував Lexus і карабінМураєв станом на 2017 рік володів квартирою в Харкові, автомобілем Лексус, трьома парами годинників і карабіном.

Повідомляється, що перевірка повинна з'ясувати чи усунула компанія ТОВ «Наша Прага» раніше виявлені порушення. У Нацраді зазначають, що перевірка - це «крок назустріч ліцензіату, який висловив зауваження щодо нещодавно проведеної перевірки».

Зокрема, в грудні 2018 року регулятор з'ясував, що компанія самовільно змінила програмну концепцію мовлення телеканалу і тим самим порушила вимоги закону «Про телебачення і радіомовлення». Тоді ТОВ «Наша Прага» зобов'язали протягом двох тижнів усунути порушення, але компанія продовжила здійснювати мовлення без відповідних змін.

«Формат мовлення не відповідає ліцензійним умовам: по ліцензії - культурологічно-розважальний з показами фільмів, а фактично -інформаційно-аналітичний», - стверджують у Нацраді.

Під час засідання 14 лютого була виявлена ​​технічна помилка в тексті розпорядження Нацради до компанії від 6 грудня 2018 року.

«У тексті розпорядження було помилково вказано термін для усунення порушень не два тижні, а місяць», - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим Нацрада вирішила провести перевірку ще раз.

Раніше в Нацраді розповіли, які телеканали порушили виборче законодавство.

Також нагадаємо, Нацрада оштрафувала телеканал NewsOne.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: