Партія «За життя» не ініціювала обіцяний Мураєвим референдум

Читать на русском
Євгеній Мураєв обіцяв, що партія За життя протягом місяця ініціює рефрендум щодо низки внутрішніх державних питань. Але така ініціатива не надходила до ЦВК.

Народний депутат Євгеній Мураєв не виконав обіцянку про те, що його партія «За життя» ініціює проведення всеукраїнського референдуму щодо статусу України в світі, децентралізації та балансу владних повноважень, а також інших внутрішніх питань.

«Для того, щоб нас не рвали як клаптикову ковдру, ми маємо бути позаблоковою, нейтральною державою, такою, як Швейцарія. Це одне з тих питань, що не мають права вирішувати політичні сили. Ми маємо провести всеукраїнський референдум, і ми будемо ініціювати його проведення, і я впевнений, що ЦВК перешкоджатиме цьому процесу. Але ми цей процес почнемо однозначно. На цей референдум ми маємо винести основні питання: про статус нашої держави, про децентралізацію та баланс повноважень влади. Ми як політична партія «За життя» будемо цим займатися протягом місяця», – заявив нардеп у вересні 2016 року.

Мураєв заявив, що партія «За життя» протягом місяця ініціює проведення всеукраїнського референдумуСлово і Діло

Однак наприкінці 2016 року в Центральній виборчій комісії «Слову і Ділу» повідомили, що від партії «За життя» не надходило повідомлень щодо підготовки всеукраїнського референдуму. Згідно з чинним законодавством, громадяни України, які виступають ініціаторами референдуму, мають провести збори, на яких сформувати спеціальну групу з його проведення. Про дату зборів потрібно проінформувати ЦВК не пізніше ніж за 5 календарних днів. Таким чином, Мураєв провалив свою обіцянку.

Нагадаємо, на посаді нардепа кандидат у президенти Євген Мураєв виконав лише третину обіцянок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: