Мовні квоти: Нацрада оштрафувала 21 радіостанцію

Читать на русском
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення протягом 2018 року оштрафувала за невиконання мовних квот 21 радіостанцію на суму понад 1,7 мільйона гривень.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення протягом 2018 року оштрафувала за невиконання мовних квот 21 радіостанцію на суму понад 1,7 мільйона гривень.

Про це заявив член Нацради Сергій Костинський, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook Костинського.

Два роки мовних квот: чи змінився радіоефір та як уникають штрафівЗ листопада 2017 року до жовтня 2018 року, відповідно до вимог закону, частка пісень українською мовою має бути не меншою за 30 відсотків, а обсяг ведення передач українською мовою – не меншим за 55 відсотків.

Так, перераховуючи досягнення у сфері телебачення і радіомовлення в 2018 році, він зазначив, що для того, щоб забезпечити виконання закону про мовні квоти, Національній раді довелося оштрафувати 21 радіостанцію на суму понад 1,7 млн грн.

«У більшості випадків ми штрафували саме за невиконання квоти пісень українською», - зазначив Костинський.

За його словами, у результаті введення мовних квот на радіо відбувся стрімкий розвиток української музики. За підсумками двох років дії квот більше половини пісень в ефірі українських радіостанцій звучать саме українською мовою.

Зазначимо, згідно із опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, У вересні 2018 року 37,2% громадян підтримували квот на українську мову на радіо і телебаченні, 40,2% виступали проти, ще 21,7% вагалися з відповіддю.

Нагадаємо, що до другого читання мовного законопроекту буде подана поправка про поступове введення мовних квот для друкованих ЗМІ, які матимуть перейти з російської на українську мову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: