Справа «Шовкового шляху»: суд поновив начальника філії УЗ на посаді

Читать на русском
Апеляційний суд столиці скасував відсторонення начальника філії Укрзалізниці в справі розкрадання коштів на покупку палива.
Київський апеляційний суд

Суд поновив на посаді начальника філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» ПАТ «Укрзалізниця» Руслана Гусака, якого детективи Національного антикорупційного бюро підозрюють у причетності до розкрадання майже 100 млн грн.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги адвоката Гусака, повідомляє «Слово і Діло».

В апеляції захисник підозрюваного вказував, що вважає рішення про відсторонення його клієнта від посади є необґрунтованим. Також адвокат зазначав, що детективом не доведене існування ризиків використання Гусаком своєї посади для незаконного впливу на свідків та інших учасників кримінального провадження або протиправного перешкоджання кримінального провадження іншим способом.

Своєю чергою прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Анастасія Андронова заперечуючи проти задоволення скарги.

Вивчивши матеріали апеляції, колегія її задовольнила й скасувала відсторонення Гусака. Судді вказали, що детектив не довів існування ризиків використання підозрюваним своєї посади. Також суд першої інстанції не врахував, що Гусак утримує неповнолітню дитину, а його єдиним джерелом доходів є ця робота. Крім того, судді додали, що в рішенні суду першої інстанції неправильно прописані статті ККУ, у вчиненні яких підозрюють Гусака.

Нагадаємо, суд відсторонив від посади Гусака та головного інженера філії ЦТС «Ліски». Також суд заарештував майно начальника філії ЦТС «Ліски». Раніше НАБУ повідомило про підозру шести особам у справі «Шовкового шляху».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: