Невиконані обіцянки кандидатів: Бойко передумав сприяти децентралізації влади

Читать на русском
Юрій Бойко обіцяв сприяти процесу децентралізації влади, але не голосував у парламенті за відповідні законопроекти.
Слово і Діло

Усі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми й продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них уже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням усього обіцяного політиками та чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Наприклад, Юрій Бойко, балотуючись до Верховної Ради на виборах у 2014 році, обіцяв сприяти процесу децентралізації влади. Це запевнення було зафіксоване в передвиборчій програмі партії «Опозиційний блок», за списками якої він пройшов до парламенту.

Вибори-2019: як виконує обіцянки кандидат у президенти БойкоКандидат у президенти Юрій Бойко за час перебування на державних посадах виконав лише 31 відсоток своїх зобов'язань.

у грудні 2014 року Верховна Рада ухвалила два закони, які дозволили розпочати процес фінансової децентралізації в Україні: запровадили розподіл компетенцій і збільшили кількість платежів, які залишаться в розпорядженні місцевих бюджетів. Ідеться про законопроекти «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» і «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо реформи міжбюджетних відносин)». Але відносно першого Бойко виступив проти, а за другий – не голосував.

У лютому 2017 року парламент ухвалив у другому читанні ще кілька законопроектів, які сприяли децентралізації влади на місцях: «Про внесення змін до деяких законів України щодо набуття повноважень сільських, селищних, міських голів», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо статусу старости села, селища)», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо добровільного приєднання територіальних громад)». За всі ці закони Бойко не голосував.

Децентралізація Бойко: сам не гам та й другому не дам // НЕ ЦЯЦЯНКИ #3Слово і Діло

Таким чином, народний депутат систематично не підтримував законопроекти щодо децентралізації влади й провалив передвиборчу обіцянку. Крім того, своїх ініціатив він також не реєстрував.

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і гарних промов будь-якого кандидата в президенти згодом перетворяться на невиконані обіцянки.

Раніше ми писали про те, як Юрій Бойко виконує свої депутатські обіцянки.

Крім того, можна прочитати, як Юлія Тимошенко двічі провалила обіцянку про те, що фракція «Батьківщини» залишиться в коаліції.

Також нагадуємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не лише провалені, а і виконані, і ті, які поки перебувають у процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: