Невиконані обіцянки кандидатів: Тимошенко та «Батьківщина» не публікували списки «лобістських» законів

Читать на русском
Тимошенко обіцяла, що Батьківщина кожного пленарного тижня публікуватиме список лобістських законів. Але це було зроблено лише одного разу, через рік.
Слово і Діло

Усі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми й продовжують оголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них уже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням усього обіцяного політиками й чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

цього разу згадаємо обіцянку Юлії Тимошенко про те, що «Батьківщина» після кожного пленарного тижня випускатиме бюлетень із поіменним голосуванням за «лобістські законопроекти».

Таку заяву народний депутат зробила в квітні 2017 року, поскаржившись перед пленарним тижнем, що порядок денний «нашпигований» лобістськими законами, але її політична сила відстоюватиме інтереси українців. «Що менше Верховна Рада ухвалить законів, то легше ці авгієві стайні буде розбирати, коли влада припинить свою діяльність», – підкреслила Тимошенко.

«Слово і Діло» протягом кількох місяців відстежувало виконання цієї обіцянки: аналітики моніторили офіційний сайт партії й надсилали інформаційні запити на адресу політичної сили, щоб уточнити, в якому вигляді виходитиме та як поширюватиметься бюлетень. Проте наші запити залишилися без відповіді, а на сайті інформація не з'явилася. Робимо висновок, що Тимошенко свою обіцянку не виконала.

Варто відзначити, що в квітні минулого року Тимошенко знову скаржилася на лобістські законопроекти в порядку денному парламенту, й тоді вже на офіційному сайті «Батьківщини» був опублікований список. Але лише одного разу, а не щотижня, як було обіцяно.

Раніше ми писали про те, як кандидати в президенти вирішували проблеми армії й голосували за відповідні законопроекти.

Також нагадуємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не лише провалені, а і виконані, і ті, які поки перебувають у процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: