Невиконані обіцянки кандидатів: Ляшко нічого не зробив, щоб запровадити податок для олігархів

Читать на русском
Голова фракції радикалів Олег Ляшко провалив передвиборчу обіцянку запровадити податок для олігархів.
Олег Ляшко

Усі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми й продовжують виголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них уже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням усього обіцяного політиками та чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Цього разу згадаємо обіцянку Олега Ляшка запровадити кризовий податок для олігархів.

Коли Ляшко балотувався на позачергових виборах до Верховної Ради восени 2014 року, то в передвиборчій програмі Радикальної партії серед інших обіцянок було дуже привабливе й промовисте популістське запевнення: «Запровадимо кризовий податок для олігархів, який наповнить бюджет і зупинить інфляцію».

Мрії про те, щоб забрати хоч трохи в олігархів і поділити між бідними, розбурхують розум не лише українських виборців, але й чудово працюють навіть на європейському електоральному полі. Популісти в усьому світі запевняють, що заберуть статки в багатих і ощасливлять бідних.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв ввести кризовий податок для олігархівСказано 23 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Але поки що далі обіцянок справа не йде. Так само й в Україні після того, як Ляшко потрапив до парламенту, ані він, ані депутати його фракції не подали жодного законопроекту про запровадження податку для олігархів.

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і гарних промов будь-якого кандидата в президенти згодом перетворяться на невиконані обіцянки.

Раніше ми писали, як кандидат у президенти України Бойко передумав сприяти децентралізації влади.

Ще одна кандидатка в президенти Тимошенко двічі запевняла, що «Батьківщина» залишиться в коаліції, але не виконала обіцяного.

Також нагадуємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не лише провалені, а й виконані, і ті, що поки перебувають у процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: